Over Ons

Simple Group is een modern bedrijf gespecialiseerd in telemarketing en diensten met hoofdvestiging in Eminoğlu Plaza in Bayraklı/ Izmir. Het bedrijf is opgericht in 2015.

Na een mooie start vol uitdagingen, zijn wij uitgebloeid tot een succesvolle bedrijf!

De relatie die wij hebben opgebouwd met onze klanten op basis van vertrouwen, kwaliteit en transparantie, gaan wij nu uitbreiden met nieuwe klanten uit Europa en Turkije.

Om te voldoen aan elke behoefte ontwikkelde ‘Simple Group’ menselijke hulpbronnen, technische en logistieke middelen die nodig zijn om doelgerichte resultaten, voor de uitvoering van projecten en partnerschappen met toegevoegde waarde te volbrengen.

De directeur heeft gedurende 15 jaar ervaring opgebouwd in telemarketing en offshoring en heeft daarbovenop ruim 10 jaar zijn eigen callcenters in verschillende landen. Simple Group is in volle expansie binnen- en buiten Turkije; intussen zijn er in totaal zes filialen; drie in Izmir, één in Alanya, één in Antalya en weldra één in Istanbul.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het geven van sales-en managementtrainingen. Het managementteam bestaat uit één directeur, supervisors, algemeen managers/ support, een recruiter en een backoffice. Samen zorgen ze voor de beste kwaliteit en de beste opvolging van alle personeel en alle filialen.

callcenter, klanten relatie, klantrelatiebeheer, professionele training, opleiding, communicatiebureau, interne communicatie, uitbesteding, kwaliteitscontrole ambtenaar, televerkoop, Callcenter Turkije, uitgaande marketing, uitgaande strategie, inkomende strategie, inkomende marketing, interpersoonlijke communicatie, klantenservice, Klantenservice, bpo-diensten, telemarketing, Digitale marketing, Izmir callcenter, beheer van telefoongesprekken, Backoffice, bijdragers, bestellende klant, werving, carrière, meertalig, PERSONEELSZAKEN, onderhandelingen, Klantrapporten, Istanboel callcenter, Analyse, Inkomende oproepen, uitgaande gesprekken, telefonische marketing, verkoopondersteuning, Alanya callcenter, technische hulp, Adequaatheidsrapport